Subscribe Us

Header Ads

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS PART 1

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS



Q1.The famous Lagoon lake of India is ?

Ans:- Pulicat Lake

Q2. Where is the famous temple having the deities of 'Trimurti'

of Brahama, Vishnu and Shiva ?

Ans:- Suchindram

Q3.The oldest oil refinery in India is at ?

Ans:- Digboi (in Assam)

Q4.The longest highway in India runs form ?

Ans:- Jammu to Kanyakumari

Q5. There is a traditional flower arrangement

 called Athapoo. In which festival is used ?

Ans:- Onam

Q6. Kuchipudi is a dance drama of which States ?

Ans:- Andhra Pradesh

Q7.'Peace on Earth' is the massage of which festivals ?

Ans:- Christmas

Q8. How many National waterways are there in India ?

Ans:- 5

Q9.India's lergest museum is located at ?

Ans:- Kolkata

Q10.Bombay High is famous for ?

Ans:- offshore oil exploration


Post a Comment

0 Comments