Subscribe Us

Header Ads

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS PART 3

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS


Q1.The largest sugarcane producing State in India ?

Ans:- Uttar Pradesh

Q2. In which State are the Aravalli ranges located ?

Ans:- Rajasthan

Q3. Kaziranga is known for ?

Ans:- One-horned Rhino

Q4.Which is the 5th largest mountain in the world at 8740 m ?

Ans:- K-2

Q5. Chief mineral product of West Bengal is ?

Ans:- Coal

Q6. Tha Manas Wildlife Sanctuary is an ?

Ans:- Assam

Q7. The femous Rajarani temple is located at ?

Ans:- Bhubaneswar

Q8. Bhakra Dam is build across the River ?

Ans:- Sutlej

Q9. Ajanta paintings depict scenes from the ?

Ans:- Jatakas

Q10. Number of Countries which have a common border with India is ?

Ans:- 6

 

Post a Comment

0 Comments