Subscribe Us

Header Ads

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS PART 4

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS


Q1.Sarus crane is the state bird of ?

Ans:- Uttar Pradesh 

Q2.'Bhopal gas tragedy' 1984 is related to ?

Ans:- Methyl isocyanate 

Q3.The first Indian Satellite Aryabhatta was launched in ?

Ans:- 1975

Q4. Where is the shore based steel plant located ?

Ans:- Vishakhapatnam

Q5. Comptroller and Auditor General of India is appointed by ?

Ans:- President

Q6.The Indian Parliament consists of ?

Ans:- The President, Rajya Sabha and Lok Sabha

Q7.Upanishad are books on ?

Ans:- Philosophy 

Q8.The First Governor General and Viceroy of British India was ?

Ans:- Lord Canning

Q9.Who is the author of the book 'A Foreign Policy of India' ?

Ans:- IK Gujral 

Q10.Which sector is the largest emitter of greenhouse gases in India ?

Ans:- Electric power generation

Post a Comment

0 Comments