Subscribe Us

Header Ads

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS PART 5

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS


Q1. Who started the newspaper 'Bande Mataram'?

Ans:- Bipin Chandra pal

Q2. Who is the author of the book 'Glimpses of World History' ?

Ans:- Jawaharlal Nehru 

Q3. 'India Wins Freedom' is the autobiography of ?

Ans:- Abul Kalam Azad

Q4. National Income estimates in India are prepared by ?

Ans:- Central Statistical Organization

Q5. Which is the Higest Peak in Andaman and Nicobar Islands ?

Ans:- Saddle peak

Q6. The river also known as Tsangpo in Tibet is ?

Ans:- Brahmaputra

Q7. Kaziranga National Park is famous for ?

Ans:- Rhinoceros

Q8. Which state in India has the world's largest deposit of thorium ?

Ans:- Kerala

Q9. The concept of Judicial Review in our Constitution has been taken from the constitution of ?

Ans:- USA

Q10. 'India War of Independence 1857' is written by ?

Ans:- V D Savarkar


Post a Comment

0 Comments