Subscribe Us

Header Ads

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS PART 6


INDIA GK QUESTION AND ANSWERS


Q1.The freedom fighter who died in jail due to hunger strike was? 

Ans:- Jatin Das

Q2.Poona Pact was signed between

Ans:- Gandhiji And Ambedkar

Q3.'India War of Independence 1857' is written by? 

Ans:- V D Savarkar

Q4.The speaker's vote in the Lok Sabha is called ? 

Ans:- Casting Vote

Q5.Union Budget is always presented first in? 

Ans:- The Lok Sabha

Q6.When was the First National Forest Policy issued by the Government of India ?

Ans:- 1952

Q7.Where is the Forest Reserve Institute of India located ?

Ans:- Dehradun

Q8.Who was the founder-editor of the famous newspaper Kesari during the National struggle ?

Ans:- Lokmanya Tilak

Q9.The Ghadar Movement was founted by ?

Ans:- Lala Hardayal

Q10.The book 'Unto This Last' which influenced Gandhi was authored by ?

Ans:- John Ruskin

Post a Comment

0 Comments