Subscribe Us

Header Ads

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS PART 7

INDIA GK QUESTION AND ANSWERS

Q1.Who is the author of the autobiography 'The Indian Struggle' ?

Ans:- Subhash Chandra Bose 

Q2.Where was the first iron and steel industry of India established ?

Ans:- Jamshedpur 

Q3.The Introduction of local self-government in the modern

period of India is associated with the administration of ?

Ans:- Lord Ripon

Q4.Who was the first Portuguese Viceroy in India?

Ans:- Francisco de Almeida

Q5.The first women to become a Chief Minister of any State in India was ?

Ans:- Sucheta Kriplani

Q6.Khalsa was founted by ?

Ans:- Guru Gobind Singh

Q7.Which was the birth place of Guru Nanak ?

Ans:- Talwandi

Q8.Who is the guardian of Fundamental Rights enumerated in Indian Constitution ?

Ans:- Supreme Court

Q9.Which part of the Indian Constitution deals with 'Fundamental Rights'?

Ans:- Part III

Q10.The first Defence Minister of India was? 

Ans:- Baldev Singh

Post a Comment

0 Comments