Subscribe Us

Header Ads

INDIAN POLITY QUESTION AND ANSWERS PART 2

INDIAN POLITY QUESTION AND ANSWERS 


Q1. The first Governor General of India was ?

Ans:- Warren Hasting

Q2. The President of the Constituent Assembly was ?

Ans:- Dr.Rajendra Prasad

Q3. The term of a State Governor is ?

Ans:- 5 years

Q4. The Election Commissioner can be removed by ?

Ans:- The Parliament

Q5. Indian Constitution has been divided under ?

Ans:- 24 parts

Q6. The Indian National Army was founded by? 

Ans:- Netaji Subash Chandra Bose

Q7. The Election Commission is constituted ?

Ans:- it is a permanent body

Q8. The first President of India was ?

Ans:- Dr.Rajendra Prasad

Q9. The first viceroy of India was ?

Ans:- Lord Canning

Q10. The first Afghan king who ruled from Delhi was ?

Ans:- Mahmud Lodi

 

 

Post a Comment

0 Comments