Subscribe Us

Header Ads

INDIAN POLITY QUESTION AND ANSWERS PART 7

INDIAN POLITY QUESTION AND ANSWERS PART 7


1.Supreme Court Judges retire upon attaining the age of ?

Ans:- 65 years

2.Who was the first Chief Justice of India ?

Ans:- H J Kania

3.The first Governor General of India was ?

Ans:- Warren Hasting

4.The President of the Constituent Assembly was ?

Ans:- Dr.Rajendra Prasad

5.The bonded labour system in India was abolished in ?

Ans:-1975

6.The highest body which approves the Five Year Plan of our country is ?

Ans:- National Development Council

7.The Indian Planning Commission was set up in ?

Ans:- 1950

8.The day to day administration of a Union Territory in India is looked after by a ?

Ans:- Lt.Governor

9. The day to day administration of a Union Territory in India is looked after by a ?

Ans:- Lt.Governor

10.When Constitution of India was adopted ?

Ans:- 26th November 1949

Post a Comment

0 Comments