Subscribe Us

Header Ads

INDIAN POLITY QUESTION AND ANSWERS PART 8

INDIAN POLITY QUESTION AND ANSWERS PART 8


1.Which country is the source for the Fundamental Duties?

Ans:- Russia

2.Directive Principles of State Policy was enshrined in the Constitution in ?

Ans:- Part IV

3.Megalaya State was created on ?

Ans:- 1972

4.The maximum age prescribed for a person to the election as President of India is ?

Ans:- 35

5.The sitting of the House of the people may be terminated by ?

Ans:- Adjournment

6.The Chairman of the Public Accounts Commission(PAC) is ?

Ans:-Appointed by the Speaker

7.Lotteries organised by the Government of a State come under ? 

Ans:- The State List

8.The ratio between the length and breadth of our tricolour national flag according to our Constitution is ? 

Ans:- 3 : 2

9.The first Municipal Corporation of India was established at ?

Ans:- Kolkata

10.The minimum age for being eligible to become the prime minister of India is ?

Ans:- 25 years

Post a Comment

0 Comments