Subscribe Us

Header Ads

INDIAN POLITY QUESTION AND ANSWERS PART 4

INDIAN POLITY QUESTION AND ANSWERS PART 4


1.Right to Consitutional Remedies comes under ?

Ans:- Fundamental rights

2.The Constitution of India was adopted by the ?

Ans:- Constituent Assembly

3.The Government of India Act, 1935 vested the residuary power in the ?

Ans:- Governor General

4. The Supreme Commander of the Armed Forces is ?

Ans:- The President

5. What is the minimum permissible age for employment in any factory or mine?

Ans:- 14 years

6. Who is competent to prescribe conditions as for acquiring Indian citizenship?

Ans:- Parliament

7. 30. Which of the following is not a basic feature of the Indian Constitution?

Ans:- Presidential Government

8. The Indian Constitution closely follows the constitutional system of ?

Ans:- UK

9. The guardian of India’s Fundamental Rights is ?

Ans:- Supreme and High courts

10.  When there is President Rules in a state the Budget of the State is passed by ?

Ans:- Lok Sabha

Post a Comment

0 Comments