Subscribe Us

Header Ads

INDIAN POLITY QUESTION AND ANSWERS PART 5

INDIAN POLITY QUESTION AND ANSWERS PART 5


1.The greatest king of Vijayanagar Empire was ?

Ans:- Krishna Deva Raya

2. The recommendations of States Reorganisation Committee were iomplemented in the year ?

Ans:- 1956

3.The Bay of Bengal, Arabian Sea and Indian ocean merges at ?

Ans:- Kanyakumari

4.Indian Constitution came into force on ?

Ans:- 26th Jan,1950

5. The Rajya Sabha of Parliamnet has a life of ?

Ans:- Permanent

6.Who is authorised to decide over a dispute regarding disqualification of a member of parliament? 

Ans:- President

7.Who among the following was never the lok sabha speaker?

Ans:- KVK Sundaram

8.Mr.P.V.Narashima Rao is the_____Prime Minister of India

Ans:- Ninth

9.In 2011, The present Majority Leader of the Lok Sabha is ?<br>

Ans:- Pranab Mukerjee

10.Which article of Indian constitution gives the power to the government to make special provisions for the development of SC/ST/OBC against the article 15?

Ans:- Article 29

Post a Comment

0 Comments