Subscribe Us

Header Ads

Rrb Ntpc Gk Questions And Answers Year 2019

RRB NTPC Gk Questions And Answers Year 2019




Q1. What Is the full form Of  ASCII ?
Ans:- American Standard Code for Information Interchange.

Q2. Which is the largest bauxite producing states of India ?
Ans:- The state of Odisha

Q3. In which year did King george-III  establish the Supreme Court in Madras ?
Ans:- 1800

Q4. Indian Standard Time (IST) is ahead of Greenwich Mean Time By ______.
Ans:- 5 h, 30 min

Q5. What is the full form Of JNNURM?
Ans:- Jawaharlal Nehru National Urban Renewal Mission.

Q6. What is the SI unit of power of a lens called ?
Ans:- Dioptre

Q7. Name the first country of Soviet Republic (USSR) to declare its independence?
Ans:- Lithuania

Q8. How many bank were nationalised in India in the year 1969?
Ans:- 14

Q9. Iodine is essential for the synthesis of ____.
Ans:- Thyroxine

Q10. Which languages does a computer use to process data?
Ans:- Binary

Post a Comment

0 Comments