Subscribe Us

Header Ads

Assam and North-Eastern States Gk Questions And Answers Part 1

 Assam and North-Eastern States Gk Questions And Answers Part 1 




1. The Tribal League in Assam was founded in the year of

Ans:- 1937

2. The First Community Radio in Assam was started by____

Ans:- K K H State Open University

3. The first ever Assamese Film director whose short film was

Selected for Oscar Library is

Ans:- Rupam Sarma

4. The first Civil servant from Assam was

Ans:- Anundoram Barua

5. In 2011 the glorious Cotton College is made

Ans:- a state university 

6. Sahitya Academy award winning book 'Makam' is written by ___

Ans:- Rita Choudhary 

7. The Navagraha temple of Guwahati is situated on the crest of the hill 

Ans:- Chitrachal

8. The Capital of Assam was shifted from Sivasagar (Rongpur) to Jorhat in

And:- 1794

9. 'Patharighatar Ron' took place

Ans:- Darrang

10. Assam Language Bill was passed in

Ans:- 1960


Post a Comment

0 Comments