Assam and North-Eastern States Gk Questions And Answers Part 2

Assam and North-Eastern States Gk Questions And Answers Part 2

Q1) In which year, Anwara Taimur becomes Assam's first and only female Chief Minister:

Ans:- 1980

Q2) Who is known as the father of Assamese prose literature:

Ans:- Bhattadeva

Q3) Which day is observed as Rhino Day in Assam:

Ans:- 22th September

Q4) In which district "Sri Surya Pahar" is

located:

Ans:- Goalpara

Q5) Which one is the highest mountain

ranges in Assam:

Ans:- Barail Range

Q6) Sati Sadhani was a queen of which dynasty:

Ans:- Chutia

Q7) Which state is not covered under the

jurisdiction of Guwahati High Court:

Ans:- Tripura

Q8) The Assam Medical College was

formerly known as:

Ans:- Berry Which Medical School

Q9) Who is the first Assamese to climb

Maunt Everest:

Ans:- Tarun Saikia

Q10) By area wise Assam is the biggest state in India:

Ans:- 17th




Post a Comment

Previous Post Next Post