GENERAL SCIENCE BIOLOGY MULTIPLE CHOISE QUESTIONS PART 1

General Science 

BIOLOGY




MULTIPLE CHOISE QUESTIONS PART 1


Q1. Who among the following scientists is called as the 'Father of Genetics'

a. Charles Darwin 
b. Johan Gregor Mendel 
c. Kari Landsteiner
d. Punnet and Bateson

Ans:- Johan Gregor Mendel.


Q2. Who was the Father of Biology?
Ans:- Charles Darwin

Q3. Who discovered the Vaccine of smallpox?
Ans:- Edward Jenner

Q4. First chemical analysis of protoplasm was made by
Ans:- Punnet And Bateson

Q5. In which of the following reasons 5th June is Celebrated?

a. Mendel's Birthday
b. Darwin's Birthday
c. Aids Day
d. World Environment Day

Ans:- d

Q6. Which of the following drugs developed by India for treatment of AIDS?

a. Atropine
b. Morphine
c. Centchroman
d. Ephedrine

Ans:- (c)

Q7. The Origin of Species was written by
Ans:- Darwin

Q8. Blood Groups were identified by
Ans:- Kari Landsteiner

Q9. Which of the following scientists is not directly associated with the work on evolution of life on Earth?

a. Colbert
b. Morgan
c. Darwin
d. Einstein

Ans:- (b)

Q10. Which of the following can be said to be the 'Theory of Darwin'?

a. Survival of the fittest and struggle for existence
b. Different species don't arise by genetic mutation
c. Weak and strong always maintain a fixed proportion
d. None of the above

Ans:- (a) 

Post a Comment

Previous Post Next Post